Lisans

Ülkemizde kurulan ilk psikoloji bölümü olan ve ilk mezunlarını verdiği 1938 yılından bu yana bu bilimin gelişimine hizmet veren bölümümüz 21. yüzyılda da niteliklerini geliştirmeye devam ederek çalışmalarını sürdürmektedir. 

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan Türk Psikologlar Derneği tarafından akredite edilerek hem bilimsel üretim hem de öğretim süreçlerinin düzenlenmesi bakımından yeterli niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış bir bölümdür.

Psikoloji Bölümü lisans programı Türkiye’de psikoloji bilimini üretmek, yaygınlaştırmak ve psikolog yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Halen, bölümümüz, kuruluşundan bugüne taşıdığı alanında öncü olmak vizyonuyla, bilimsel araştırma ve yayınlarıyla ulusal ve uluslararası camiada tanınan ve yetkin psikologlar yetiştiren bir kurum olmayı hedeflemektedir.

Bölümümüzde psikolojinin sosyal, deneysel, gelişim, klinik ve endüstri-örgüt alt dallarında dersler verilmekte ve çalışmalar yapılmaktadır.

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerin;

1.    Psikolojinin alt alanlarını ve bunların çalışma konu ve yöntemlerini kavramış

2.    İnsanı biyolojik, psikolojik, sosyal ve kültürel bir bütün olarak değerlendirebilen

3.    Mesleki sınır ve yetkilerinin farkında, mesleki etik prensiplerini bilen

4.    Bilimsel bakış açısına sahip, bilimsel araştırma yapıp raporlayabilen

5.    Sorgulayıcı, eleştirel ve çok boyutlu düşünebilen kişiler olmaları hedeflenmektedir.

Bölümümüz mezunları, insan kaynakları bölümleri, araştırma şirketleri, danışmanlık merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, özel eğitim merkezleri, hastaneler, hapishaneler, çocuk mahkemeleri gibi kurum ve kuruluşlarda psikolog olarak çalışabilmektedir.

Bölümümüze öğrenci seçimi ÖSYM’nin Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan elde edilen puana göre yapılır. Bölümümüzün kontenjanı, yerleştirme sıralaması gibi bilgiler için lütfen YÖK Lisans Atlasını ziyaret edin.

Bölümümüzde lisans eğitimi almayı düşünen öğrenciler, Aday Öğrenci sayfasını inceleyebilirler.

Öğrenci işlerine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Ders içeriklerine ulaşmak için tıklayınız.

İÜ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

Psikoloji çift anadal programına 2018 sonrası başlayan öğrenciler için ders listesi

Psikoloji çift anadal programına 2011-2017 yılları arasında başlayan öğrenciler için ders listesi

Psikoloji yandal ders listesi


Açıklamalar:

* Çift Anadal Mezuniyet Koşulu: YÖK’ün 20.02.2018 tarih ve 75850160-104.01.01-E.9895 sayılı yazısında, çift anadal öğrencilerinin çift anadal programlarında da 240 AKTS ders yükünü başarıyla tamamlamaları gerektiği kararlaştırılmıştır. 2018-2019 akademik yılından itibaren yeni kayıt olacak çift anadal öğrencilerimiz, yukarıdaki "Çift Anadal Programı Ders Listesi” başlıklı bağlantıda yer alan dosyada listelenmiş olan dersleri peyderpey almaları ve yönetmelikte tanınan süre dahilinde bu derslerden başarılı olmaları durumunda psikoloji lisans diploması almaya hak kazanacaklar. Programa 2011-2017 yılları arasında başlayanlar için mezuniyet kriteri, yukarıdaki ders listesinde yer alan dersleri tamamlayarak toplam 70 krediye başarıyla ulaşmış olmaktır.

* Yandal Mezuniyet Koşulu: Giriş yılınızda ilan edilen ders listesinin genel toplam kredi sayısına başarıyla ulaşmış olmaktır. Genel topam kredi sayısı, programa 2011-2017 yılları arasında başlayanlar için 40, 2018-2019 akademik yılından itibaren ise 39’dur.

* Programınızdaki dersleri otomasyon sisteminde göremiyorsanız mutlaka Öğrenci İşleri ile görüşünüz.

* Programınızda listelenen dersler dışında başka bir ders seçmeyiniz. Aksi takdirde mezuniyetiniz sırasında sorun yaşayabilirsiniz.

* Programınızın ders listesi içinden esas bölümünüzdeki ders programınıza uygun (çakışmayan) dersleri seçmeye özen gösteriniz. Örneğin, iki sende programı bitirmeyi hedefleyen bir öğrenci, güz derslerinin yarısını bu güz dönemi, bahar derslerinin yarısını bu bahar dönemi, diğer yarısını ise diğer güz ve bahar dönemlerinde alabilir. Dersleri seçerken sınıf sırasına ve/veya esas dalınızdaki sınıfınıza göre seçim yapmak zorunda değilsiniz.

UYARI: Giriş yılınızda ilan edilmiş olan ders listelerindeki kimi dersler, siz programa devam ederken değişmiş ya da kaldırılmış olabilir. Bu durumda bu derslerin yerine yeni ders programından dersler almanız gerekir. Böylece mezuniyet için gerekli olan toplam kredi sayısına ulaşmış olursunuz. Yeni ders seçimi için lütfen program koordinatörlüğüne
 başvurunuz.

İlgili kanun, yönetmelik ve yönergeler için lütfen tıklayınız. Başvuru süreci, şartları, kontenjan ve sonuçları için İÜ Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri ile iletişime geçilmelidir.




Ders İçerikleri İçin TIKLAYINIZ